WEEKEND ANTI STRES PROGRAM BAZIRAN NA OSNOVAMA MEDITERANSKE PREHRANE NISKOG GI i GL

Većina nas nesvjesno pokušava da izbalansira poslovni život, društveni, obiteljski kao i trenutke naše intimnosti. Ali čini se da u današnjem modernom, brzom načinu življenja mnogima pronaći baš ‘taj’ pravi balans i nije tako lako!! To i ne bi bio toliki problem da vremenom kronični stres ne iscrpi naše tijelo do mjere da nam pogorša probavu, metabolizam, što često rezultira debljanjem ili naglim gubljenjem kilograma , hormonalnom neravnotežom. Može uzročiti oboljenja krvo žilnog sustava, dijabetes, pad imunoga sustava, što sve dovodi do manjka mnogim vitaminima i mineralima, i odista danas kada tražimo uzročnika za mnoga oboljenja vrlo često je stres taj koji je jedan od glavnih krivaca!

Imate normalnu tjelesnu težinu ali ipak Vam je abdominalna (stomačna) mast povećana? Da li je hormon stresa kortizol za to zaslužan?
Većina nas nesvjesno pokušava da izbalansira poslovni život, društveni, obiteljski kao i trenutke naše intimnosti. Ali čini se da u današnjem modernom, brzom načinu življenja mnogima pronaći baš ‘taj’ pravi balans i nije tako lako! Stalna borba za egzistenciju, život prepun obveza, rokova, pa čak i naših mnogobrojnih ambicija čini da danas u 21 . stoljeću malo tko koga poznajemo nije pod stresom!!! Ali kako prepoznati da smo stresni? Često ste napeti, uznemireni, imate manjak energije, zaboravni ste, nesanica je vaš česti problem, pa čak i kada zaspete skoro se probudite, a uz to sve vas muče česte glavobolje, migrene a vaša želja za seksom je sve manja i manja…
Ako vam većina ovoga zvuči poznato, stres je čini se ipak postao dio vašega životnoga ritma! Ali to i ne bi bio toliki problem da vremenom kronični stres ne iscrpi naše tijelo do mjere da nam pogorša probavu, metabolizam, što često rezultira debljanjem ili naglim gubljenjem kilograma , hormonalnom neravnotežom, može uzročiti oboljenja krvo žilnog sustava, dijabetes , pad imunoga sustava, što sve dovodi i do manjka mnogim vitaminima i mineralima, i odista danas kada tražimo uzročnika za mnoga oboljenja vrlo često je stres taj koji je jedan od glavnih krivaca!!! Većina nesvjesno jede , čak i posebno bira ‘ stresnu hranu’ te ovo sve još dodatno pogorša!
Znate razliku između hormona kortizola i adrenalina?
Kada ste u opasnosti, želite pobjeći ili pak okrenuti se i suočiti s njome? Srca Vam udara ubrzano , hladno ste se preznojili, osjećate ‘leptiriće’ u stomaku, teže dišete ? E za ovo sve je zaslužan adrenalin koji Vam je baš sada dao potrebnu energiju i to trenutačno te razmišljate brže, a brža je i mišićna reakcija.
No kada je stres prolongiran odnosno kada ste jedno duže vremensko razdoblje pod stalnim pritiskom, onda ulogu preuzima kortizol. Ubrzani otkucaji srca, ubrzanije disanje, pojačani dotok krvi u mozak zbog brže i pametnije reakcije, pojačan dotok glukoze u krv, povišen krvni tlak – za sve je odgovoran kortizol. No njegova produžena akcija može biti itekako opasna – prolongiran stres znači dulja akcija kortizola, a ovo znači duže razdoblje pojačanog lučenja šećera u krv kao i viši krvni tlak te sada kortizol kontrolira tijelo.
No stvari mogu odista odmaći kontroli te nakon dužeg razdoblja stresa osjećate se hiperaktivni, nesanica postaje česta, koža postaje suha, noću se znojite. Uviđate promjenu oblika tijela, Vaš stomak postaje sve veći i veći , ili pak primjećujete da ste se udebljali u podrućju stomaka a ruke i noge izgledaju tanje, kortizol Vam je oblikovao tijelo! Abdominalna mast je najopasnijja mast i tako raspoređena predstavlja veliku prijetnju Vašem zdravlju!

Sada je potrebna akcija da bi se izbalansirala razina kortizola u tijelu uz pomoc antistres hrane i obroka niskoga glikemijskog indeksa i glikemijskog punjenja.

WEEKEND ANTI STRES PROGRAM NUDI:

TRODNEVNI ANTISTRES PROGRAM sa MEDITERANSKIM NAMIRNICAMA NISKOG GI i GL koju ‘vole’ adrenalne  žlijezde

Antistresni recepti uz svakodnevno uživanje u Ultimativnom antistres napitku

Glikemijski indeks, kako ga upotrebljavati u svakodnevnom životu i koje su njegove prednosti

Upoznajte hranu koja pogoršava stres

Upoznajte hranu koja Vas opušta

Upoznajte se sa pripravcima koji će pomoći da Vam  se izravna  stomak , balansira razina kortizola i poboljša adrenalna funkcija

Savjeti za tjelovježbu kada ste pod stresom

Naučite sami kreirati jednostavan, zdrav i ukusan obrok  koji  će stres staviti ‘pod kontrolu’ i olaksati zivljenje 21. stoljeca!….

Klikom na tipku ispod slažete se sa Uvjetima korištenja.

Comments

comments