Često čujemo kako su Amerikanci debeli, kako općenito jedu nezdraviju hranu itd…Nedavno čujem i od nekih lokalnih nutricionista, koji se pojavljuju na TV-u, kako se nezdrav doručak služi čak i u američkim hotelima….. E ja se s tim ne bih složila!!!

Da , u Americi i u Engleskoj , istina da već duže vrijeme u porastu je  broj pretilih ALI istina je da danas u istim zemljama je tako jaka kampanja da se debljina uništi, što ne vidim u ovoj regiji , koja tek sada saznaje da je općenito debela!!! Skoro sam se vratila iz Amerike i sama se uvjerila da sa svih strana se samo šalju poruke mijenjanja prehrambenih navika, serijali koji propagiraju  zdravi lifestyle i u kojima su sudionici koji uđu pretili i bolesni a izađu mnogo zdraviji i mršaviji postaju jako, jako popularni te ako okrenete bilo koji kanal( a ima ih jako puno!) nemoguće a da ne vidite neki health clinic  ili slično, kod nas? Ne , još nismo došli do te razine , iako će , kao što rekoh na početku neke osobe koje se bave prehranom reći Amerikanci jako nezdravo žive!!!  A za kojoim stilom prehrane je Amerika postala  ‘crazy’? Naravno, mediteranskim a mi ovdje i dalje tragamo za savršenim ‘nekim’  stilom prehrane kao da ovaj znanstveno dokazano najzdraviji nije baš tipičan za ovaj region.

P6290347

I tako , ovom trendu promjena prehrambenih navika i povećanja svijesti o onome što jedemo,  u samom srcu Broadway-a  , u centru popularne ulice Restaurant Row, u koju najčešće se jede prije ili poslije predstava, svoje istaknuto mjesto ima  Bareburger koji služi ništa drugo nego samo organic hranu. Zdrava hrana nije baš ukusna, često se pomisli. Ne, naprotiv zdrava hrana  baš mora biti ukusna što Bareburger i dokazuje.

P6290350

Veliki izbor burgera, sendviča, shakeova, salata , snackova- za nevegeterijance, vegane i vegeterijance   u suradnji sa lokalnim farmerima koji restoran snabdjevaju sa visoko kvalitenim mesom, voćem i povrćem organski uzgojeno je ono što nudi Bareburger. Unutrašnjost restorana je jednostavna, čista sa eko namještajem sa materijalima koji se mogu reciklirati od pribora do salveta.
Ljubazno , puno  entuzijazma , mlađe osoblje poslužuje i pomaže u izboru jela jer u Bareburgeru sami možete kreirati svoj jelovnik, odabrati kruh, umak, povrće, meso….

Ali neke će možda razočarati, Bareburger ne služi alkohol nego ima super listu zdravih napitaka a ja sam osobno uživala u ginger ale sa dosta leda koji me je izvrsno osvježio s obzirom da je taj dan vani bilo izuzetno vruće i sparno.
Bareburger , po meni , je izvrsno mjesto za ukusan i zdrav ručak i ako ste u prilici birajte stol uz sami prozor jer dok uživate u super ukusima hrane istovremeno uživate i u atmosferi   ulice Restaurant Row.
Imala sam sreću da sam taj dan  baš dobila stol uz prozor i naručila  pureći burger( koji sam sama kreirala)  sa prženim u pećnici slatkim krumpirom (batate) uz uživanje u hladnom ginger ale i , naravno, pogledu vrlo užurbane Njujorške atmosfere. Ono što je taj nezaboravan ručak učinilo još boljim i slađim je da sam u torbi imala tek kupljene karte za predstavu u  kojoj glavnu ulogu je imao Tom Hanks i koga sam uživo gledala dan poslije 🙂

Kako bih opisala Bareburger? Cjenovno prihvatljiv, čist, ugodno osoblje zbog kojega bih se ponovno  vratila a da ne spomenem kvalitetu i ukus hrane gdje niti jedno jelo  nije bilo presoljeno, skoro pa prirodno slano 🙂   Jednostavno mogu reći veliko Bravo za Bareburger! Ako vas put nekada odvede na Brodway ili na Time Square, a želite pojesti nešto zdravo i vrlo ukusno,  moj savjet svratite do Bareburger.

Više info www.bareburger.com

Comments

comments

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Prijava

Registracija | Izgubili ste lozinku?