Dobro došli u prvi Doctor Nutrition Health Club koji je baziran na znanstveno dokazano najzdravijem stilu prehrane mediteranskom ali mediteranskom koji vodi računa o niskom glikemijskom indeksu i niskom glikemijskom punjenju.
Inspiriraju me mediteranske namirnice, cijenim način mediteranskoga življenja i uza sve to svjesna sam da je baš ovaj način prehrane najzdraviji. Kada recepte vežem uz određena stanja i bolesti, većina sastojaka tipična je za Mediteran. Debljina, hipertenzija, srčani problemi, dijabetes, kroničan umor, stres, hormonska neravnoteža… Te su zdravstvene teškoće obilježja 21. stoljeća, a dobra je vijest da nova era medicine rješenje vidi baš u HRANI!
Moji recepti drukčiji su jer sam vodila računa da većina njih budeniskoga glikemijskoga indeksa (GI) i nižega glikemijskog punjenja (glikemijskog loada – GL), što znači da su pogodni i za one kojiimaju problema s viškom kilograma, reguliranjem šećera u krvi, bolestima srca, a neki trebaju izbjegavati pšenicu zbog alergije na gluten te birati obroke s visokim indeksom sitosti (SI).
Kako često putujem na relaciji Hrvatska–Engleska, često me pitaju nije li se bolje nutricionizmom baviti u Engleskoj, zbog većeg protoka informacija.
To je doista prednost, ali s druge strane činjenica je da sam baš u Hrvatskoj okružena još uvijek čistim zrakom, zdravom vodom, još čistim, prelijepim morem, mnoštvom zdrave mediteranske hrane, vina, kadulje, lavande, masline, grožđa, šparoga, divljih naranči, meda… Pa zar bih mogla poželjeti bolju inspiraciju za svoj rad?! No, vidjet ćete da su tu i kurkuma i đumbir, koji nisu tipični za Mediteran, ali zbog njihovih terapeutskih prednosti i dostupnosti i kod nas nisam ih htjela zanemariti!

Doctor Nutrition Health Club vam nudi članstvo kluba gdje se mogu koristiti mediteranski recepti niskog GI i GL, mnoštvo korisnih savjeta koji će olakšati da postignete optimalno zdravlje, mlađi izgled i vitalnost, spoznati najnovija znanstvena istraživanja koja povezuju mediteranski stil prehrane sa zdravstvenim benefitima od srčanih bolesti pa do raznih vrsta karcinoma, blog među članovima kluba koji mi mogu svaki mjesec postaviti pitanje koje vas najviše intrigira kada se govori o zdravlju i prehrani, i naravno koristiti usluge Web TV koji kao takav je odista jedinstven.
Na Web TV-u kuham, objašnjavam zašto su pojedine namirnice od iznimnog značaja po naše zdravlje te tako možete čuti i vidjeti sve o kurkumi te njenim potrebnim dnevnim terapeutskim količinama, đumbiru kao i njegovoj interakciji sa sintetskom terapijom, kako i na koji način izbaciti višak urične kiseline, tartar od omega 3 esencijalnih masti, napitak za mlađu kožu, detoks jelo, upoznajte Mediteran uz priče o mediteranskim namirnicama …te moje članove uvodim u svijet hrane za optimalno zdravlje i vitalnost. Web TV ima i drugi dio – Prirodna Farmacija koja se bavi hranom i pripravcima koji imaju snažno djelovanje kao sintetski lijek te i njihova eventualna interakcija sa sintetskom terapijom. Tako članovima kluba sam dočarala kao da su ušli zajedno sa mnom u interaktivnu radionicu koja praktično pomaže da ono što su saznali i implementiraju u svakodnevnom novom i zdravijem životu.

Nadam se da odabirom ulaska u DNHC odista ulazite u neki ‘novi’ svijet u kojemu vlada samo mediteranska hrana , mediteranski krajolik te da će Vas isti inspirirati da baš Vi otkrijete u sebi neke nove talente ‘manipuliranja’ hranom kao najintimnijom vezom s vanjskim svijetom , itekako važnim sredstvom kojim kreiramo svoje zdravlje I mladolikost I u konačnici baš Vi kreirate svoj zdravstveni profil Vašom vilicom I nožem.
Da, znam da Vi to možete!

Dr.Lejla Kažinić Kreho

Cjenik članstva možete pogledati OVDJE

Comments

comments