Ketonski dijetetski program , upotreba hydrazine sulphate,  sodium dichloroacetate- sve navedeno je u svrhu  blokiranja glukoze i ne dopuštanja stanicama karcinoma da se hrane.
Danas  znanstveno postoji žestoka debata da  ili  ne totalno  eliminirati unos šećera kod pacijenta sa karcinomom.
Istraživanja su dokazala da čak 70% kancer pacijenata ne želi da se izgladnjuje te stoga dio znanstvenika smatra da bi izbacivanje namirnica koje sadrže šećer, a namirnice sa šećerom svuda oko nas, bi moglo izazavati cancer cachexia – stanje koje dovodi do znatnog gubljenja kilograma i što na kraju može imati fatalne posljedice!
No , s druge strane dio znanstvenika smatra da bi se šećer morao eliminirati ( što potvrdjuju i skora istraživanja sa Harvard Medical School, USA) i to jednostavno iz razloga što karcinogene stanice svoju energiju crpe iz glukoze.
Procesom glikolize koja se odvija u citoplazmi stanice se stvara glukoza . Kada smo zdravi onda ova stvorena glukoza se konvertira u piruvate , prolazi mitohondrije te  u prisustvu kisika  sagorijeva kao naša energija. No kod osoba sa karcinomom  se odvija  anaerobna glikoliza – odnosno  nema kisika što će značiti onemogućen rad mitohondrija- koji reguliraju zdravi rad stanica i kao krajnjji rezultat stvaranje laktične kiseline koja se samo može razložiti u jetri i kao krajnji proces razlaganja laktične kiseline je GLUKOZA , što će značiti njen ponovni povratak u krvotok i hranjenje karcinogenih stanica – stanice kancera ‘traže’ stalni dotok glukoze da bi preživjele!
Ovo je razlog zašto danas većina, uključujući i mene, minimizira i eliminira šećer i sve ono što ga sadrži u nutritivnoj strategiji kod karcinoma.- razlog kao i kod kandidijaze , izgladnjujemo štetne stanice te potičemo proces apoptoze – kada one same krenu jesti!.
U prijašnjim tekstovima  sam naglasila važnost salvestrola- anti kancer tvari za koje danas Dr.Burk kao i Dr.Potter , znanstvenici koji su ih otkrili, kažu da je njihovo otkriće značajnije negoli otkriće vitamina . Salvestroli nisu slatki , niti su slatkasti nego su jako, jako gorki što je dodatni dokaz da kancer stanice odista vole ‘slatko’. Erucin – nova revolucionarna kemoprotektivna tvar iz rikule , poznati gorki salvestrol,znanstveno dokazano  je pokazala anti proliferativnu aktivnost na stanice carcinoma, i to narocito na adenokarcinom pluca- A549 kancer stanice! Primjetite da je hrana odista postala lijek u 21.stoljeću a i vrlo štetno sredstvo , baš u našim rukama!!!   Danas se čudimo što je porast karcinom u porastu , iako su nam zdravstveni sustavi uveliko napredniji negoli prije. Da, istina jesu no , čini se, da smo zanemarili ili smo nesvjesni činjenice da nam se u isto vrijeme kako smo unapredjivali naše zdravstvene sustave, sinkronizirano  povećao unos šećera te i ne čudi da svjedočimo agresivnom No Sugar pokretu diljem svijeta.
Slično  kao i kod kandidijaze, pacijentu sa karcinomom sugeriram eliminacijski program u kojemu minimiziram unos svih vrsta šećera , ali naročito onih proizvoda koji sadrže  HFCS – visoko fruktozni kukuruzni sirup o kojemu govorim više u novom broju magazina Sensa – siječanj 2015.
Američko udruženje za karcinom  potvrdjuje da danas imamo pregršt znanstvenih istraživanja kojima je potvrdjeno da pravilna prehrana i tjielovježba povećavaju životni vijek osoba sa karcinomom a i  ne preporuča se nikakav unos šećera u formi  kolača,  keksa, kupovnih sokova, kupovnih smoothie-ija, rafiniranih proizvoda, ukratko proizvoda koji sadrže preveliku količinu šećera.
Doctor Nutrition Bar je sugar free oaza i ovdje možete kupiti prve prehrambene lijekove. Za osobe sa karcinomom , po narudzbi, kreiramo specijalne alkalne pakete radjene znanstveno najučinkovitijom metodom hladnog prešanja.
www.doctornutritionbar.com

Comments

comments

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Prijava

Registracija | Izgubili ste lozinku?