o_autoru_800x533

Dr. Lejla Kažinić Kreho kao liječnica, magistrirala je kliničku nutriciju na prestižnom Kings Collegeu, na odsjeku Department of Biomedical and Health Sciences, University of London pod vodstvom Thomasa A.B. Sandersa, vodeceg svjetskong stručnjaka za genetski modificiranu hranu. Kliničku nutriciju završila je u klasi dr. Petera Emeryja vodećeg svjetskog stručnjaka za bjelančevine.

Svoj istraživački projekt Weight Diets Loss Programs, Implications and Complications on Health vodila je u suradnji s Anthonijem R. Leedsom, jednim od pionira klasifikacije hrane prema glikemijskom indeksu. Članica je Britanskog nutricionističkog društva.

Dr. Lejla Kažinić Kreho autorica je hrvatskih bestselera; Prehrana 21. stoljeća, Prehrana 21. stoljeća za žene, Prehrana 21. stoljeća za muškarce, Moja mediteranska dijeta, Zdrava i fit te Dijeta 21. stoljeća. Već više od petnaest godina se bavi kliničkom nutricijom u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj gdje vodi nutricijsko dijetetsko savjetovaliste Nutrimen. Nastupima u elektroničkim i pisanim medijima te javnim predavanjima namjenjenima za svaku dob nastoji pridonijeti razvijanju svijesti o utjecaju hrane na naše zdravlje. Knjige Dr. Lejle Kažinić Kreho prepoznate su i van Hrvatske kao nov način razmišljanja o hrani i njezinu djelovanju na naše tijelo te su također izdane u Srbiji i Sloveniji.

Comments

comments