Znate što Junsui znači na japanskom ? Čist! I istina, ovaj restoran blista, i sve je jako, jako čisto. No, ako se ikada odlučite posjetiti Junsui, a dama ste, nemojte napraviti grešku kao ja. Obući cipele sa većom petom i doslovce  odklizavati po restoranu, noseći tanjur u ruci, i naravno, misleći svaki tren da ćete pasti!!!
Junsui je self-service restoran legendarnog Burj al Arab hotela koji služi japansku, kinesku , tajlandsku kuhinju…uglavnom Far East Asian buffet cuisine.
Dvanaest live kuhinjskih postaja, više od 40 chiefova, dim i mirisi istočnjačke kuhinje , a sa svih strana u ovom prelijepom settingu  bliješte Swarowski kristali.
Junsui u mnogim restoranskim vodičima dobiva pozitivne kritike kao dobar restoran a i istovremeno mjesto koji si možete financijski priuštiti u ovome svjetskim poznatom ali i dosta skupom hotelu.
Istina, Junsui nije skup restoran u usporedbi sa ostalim u Burj al Arab-u, poput Al Mahara ili Al Muntaha i ovdje odista možete provesti večer  uživajući u luksuzu coctail lounge-a kao i restorana blještavog Burj al Arab za ‘razumnu’ cijenu . Ali , kako spomenuh na početku, pripremite se za šetnju, jer od vašega stola do mjesta sa kojega ćete uzeti hranu će biti ‘dobra’ razdaljina.
Pri mom prvome pokušaju odabira hrane, shvatila sam da će me drugi tanjur ‘doći glave’ te sam odustala i zamolila supruga  da mi on donese nešto po njegovom odabiru. Hrana? Ništa spektakularno, iako sam očekivala mnogo, mnogo više, jer kako rekoh, kritike su ga hvalile.  Sushi ok, ali opet ništa poseban. Nemaš dojam da dolazi od pravoga sushi  majstora, pa ipak Junsui je dio iconic 7 star hotela?! Hrane u izobilju od noodles, stir-fry od ribe do mesa, razne riže, beef rendang, crispy peking duck…od korejanske, tajlandske, indonezijske, japanske , kineske kuhinje..a opet ništa mi nije bilo tako ‘upečatljivo’ ukusno da bih baš taj poseban ukus ‘ponijela sa sobom’.
Eh, da, sjetih se barem nečega, mali sitni kolačići koje vam ipak , naravno uz piće, donese konobar i koji su prelijepo sa voćem aranžirani onako kaskadno , kao i  vrlo ukusan čokoladni kolač.
Buka sa svih strana, konobara dovoljno, ali ne i servis koji očekuješ.
Iako o većini restorana, u kojima sam bila, napišem mnogo više redaka, o Junsui ipak mislim da sam napisala dovoljno.
Burj al Arab je najljepši i najluksuniji hotel u kojemu sam ikada bila, no Junsui je najlošiji luksuzni restoran, koji nije ispunio moja očekivanja.
Bila jedanput, i dovoljno , Junsui nije restoran kojemu bih se ponovno vratila!

www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/burj-al-arab/restaurant-at-burj-al-arab/junsui/

Comments

comments

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Prijava

Registracija | Izgubili ste lozinku?